Elektronikai termékek rákfenéje – a karbantartás

Ha csak egy-egy elektronikai termékünk is van a háztartásban, már akkor is nagyon fontos, hogy folyamatosan karbantartsuk vagy a megfelelő szakszervizzel karbantartassuk, ha igazán sokáig szeretnénk használni. Persze, hogy ez milyen rendszeresen szükséges, az attól is függ, hogy milyen formában használjuk az adott eszközt – napi szinten munkára, vagy csak hobbi szinten hetente néhányszor. Nyilvánvalóan sokszorozódik a tennivaló, hogyha nem csak egy-egy háztartásban használt eszközről van szó, hanem sokkal inkább akár egy egész flottáról egy kis cégnél – vagy akár egy egészen nagynál is.

Az ő esetükben az az általánosan bevett szokás, hogy elég kicsit ahhoz, hogy ne tartsanak saját IT részleget vagy rendszergazda osztályt, akkor valakivel mindig szerződnek, aki ebben maximálisan kompetens tud lenni.

Így hozott össze a sors engem is a PCMentor nevű céggel, akik nekünk (mármint a vállalkozásnak, ahol dolgozom) segítenek abban, hogy minden a lehető legjobb műszaki állapotban maradjon minél tovább. Bár nem tudnám megmondani, hogy ők-e a legjobb laptop szerviz mondjuk Budapesten, de azt tudom, hogy sok más céggel próbálkoztunk együtt dolgozni előttük és egyértelműen ők a csúcs. Bár nincs sok eszköz a birtokunkban, amit időről-időre át kell nézni, velük ez mégis teljesen zökkenőmentesen működik. A 4 laptopunkat és 2 tabletünket nagyjából félévente-háromnegyed évente járatjuk át rajtuk és mindig gyors és precíz az a munka, amit végeznek.

Mivel vállalkozásról van szó az esetünkben, nagyon fontos az időfaktor és a tervezhetőség. Hogyha azt mondják, hogy elkészülnek hétfő reggel 11 órára, akkor mi úgy tervezünk, hogy akkor újra hozzánk kerül az eszköz és a munkáinkat úgy osztjuk be. Ha ebben a gépezetben valami megcsúszik, akkor már régen nagy gáz van, hiszen ki tudja, hogy esetlegesen milyen kötbéres meló csúszik meg nálunk miatta. Tehát nekünk alapvető fontossággal bír az, hogyha számítunk egy dátumra, amit elvállaltak, akkor azt bizony a lehető legpontosabban tartsák is meg.

Mivel ebben tökéletesen megbízhatók, számomra még az is lehet, hogy tényleg ők a legjobb laptop szerviz Budapesten. De persze, az is lehet, hogy csak néhány komolyabb csalódás után végre sikerült egy jót kifogni.