Így vásároltak a szüleim egy új ventilátort

Aki ismeri édesapámat, az tudja, hogy nagy elektronikai guru. Ez nála azt jelenti, hogy nagyon szeret mindenféle újdonságot, különösen a hangszórókra és a minőségi hangzásra van ráállva, de igazából mondhatni, hogy mindennel képben van, amihez áram szükséges. De valóban, nagy szerelmese a mélynyomóknak és a házimozi rendszereknek, ami bevallom, kifejezetten előnyömre vált és nagyon hasznos volt, amikor házibulikat tartottam – bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy én csak bekapcsolni tudtam mindig is, illetve a hangerőt tekergetni, úgyhogy mindig a fiúk voltak azok, akik üzemeltették a dolgokat.

Ezeken kívül még a barkácsoláshoz szükséges dolgok érdeklik, még nagyon, tehát mindenféle fúró, akkumulátor és hasonlók tartoznak nála ebbe a kategóriába. De a legutóbb, amikor elektronikai eszközt vásárolt, egy kicsit más volt a helyzet. Ugyanis egy ventilátort akar venni, a kis “szerelő szobájába”. Mindig abban a szobában ügyködik valamin: biciklit szerel, vagy igazából bármit, ami a keze ügyébe akad. A baj csak az, hogy így nyáron elég meleg van, és mindenképpen kellett neki oda egy ventilátor.

Gondoltam, megkönnyítem a helyzetét, és rákerestem neki a dologra az alábbi webshopban: https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/lakasfelszereles-c1087/futokeszulek-hutestechnika-c1091/ventilator-c1224.

Igazából nem akartam nagyon válogatni helyette, mert tudom, hogy ő nézi a fogyasztást is például, de azért segíteni akartam, ezért is küldtem el neki a BestMarkt webshopjának a linkjét, a ventilátorokhoz. De nagy meglepetésemre megkért, hogy akkor keressek már neki egy olcsóbbat, mert nem kell drága, csak működjön. Hát persze, belevetettem magam, kíváncsi voltam, mit tudok kihozni a dologból.

A webshopban ki tudtam külön keresni azokat a ventilátorokat, amik a feltételeimnek megfeleltek, ehhez pedig az oldalon található szűrőt tudtam használni. Mivel az ár volt a legfontosabb szempont, így beállítottam, hogy a maximum 10.000 forintba kerülő termékeket mutassa csak. Igazából ezzel nem voltam ám sokkal beljebb, mert a BestMarktnál elképesztő sok ventilátor van – ekkor jöttem csak rá -, mert még így is 140 féle termék közül tudtam választani. Úgyhogy nem volt mit tennem, egy újabb beállítást választottam: a vásárlók körében szerzett népszerűség alapján raktam sorba a találatokat. Ez egyébként egy tök szuper megoldás, mert ebből meg lehet tudni, hogy az adott feltételeknek megfelelően, melyik termék volt a legnépszerűbb a vásárlók között.

De még így sem tudtam dönteni, így végül arra jutottam, hogy munka után elmegyek az üzletükbe, mert bizony, van egy üzlethelyiségük is a 9. kerületben, ami minden hétköznap nyitva van, reggel nyolctól, egészen este nyolcig, sőt még szombaton is nyitva vannak. Gondoltam, majd elmondom, hogy milyen árkategóriában szeretnék vásárolni, mekkora helységbe kell és majd a kezembe nyomnak egyet. Nagyjából ez is történt szerencsére, bár azért nem így, mert nagyon szakszerű segítséget kaptam és nagyon kedvesek is voltak az üzletben, hiszen látták, hogy nem értek például a fogyasztásokhoz és, hogy teljesen tanácstalan is vagyok. De végül közösen kiválasztottunk egyet abban az árban, amiben szerettem volna – pontosabban amiben apukám szerette volna.

Azóta tudta már másnak is segíteni az apukámnak is elküldött linkkel (https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/lakasfelszereles-c1087/futokeszulek-hutestechnika-c1091/ventilator-c1224), mert egy barátomnak is szüksége volt egy ventilátorra a garázsába, mert ő is szerel, csak éppenséggel autókat. Azt nem tudom, hogy végül itt vásárolt-e – már, ha egyáltalán vásárolt bárhol is -, de mivel nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak, így azokat mindenképpen át akartam adni, mert szerintem ez sokat tud segíteni.