Online vettem az első téli gumit, akciós áron

Az elektronika az első ballagási ajándékként kapott telefonnal lépett be igazán az életembe. Azt hiszem, ez mindenkire igaz, aki a 80-as évek végén született. Persze ahogy sok korombeli, én is használtam walkmant, volt otthon rádió, de a napi szintű elektronikai használat a telefon megjelenéséhez köthető. Akkor még kicsit meggondolatlanul

Az egyik barátom mondta az első autóvásárlásnál: ahogyan a telefon kijelzőjére is vigyázunk, cseréljük rajta a védőfóliát, különféle tokokat vásárolunk rá, ugyanilyen szeretettel kell bánnom az autómmal is. Már akkor felhívta a figyelmemet arra, hogy a tél közeledtével több téli gumi akciós árakon érhető el, aminek nagyon megörültem, hisz nőként oda meg vissza vagyok az akció szó használatától. Ezen mindig jót nevetünk.

Itt van az ősz vége, hamarosan beindul a téli szezon, így hát eljött az idő a nyári gumi téli gumira való cserélésének. Őszintén megvallom, hogy az autók terén nem vagyok annyira jártas. Az első autómat idén vásároltam, és még azt is segítséggel. Alaposan utána kellett járnom a teendőknek, de szerencsére létezik olyan csodálatos dolog, amit internetnek hívnak, és mindenre is tud megoldást nyújtani. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nem szeretem a nagyon friss helyeket, szívesebben vásárolok magyar cégtől, akik már sok éve, vagy akár évtizede az adott piacon vannak.

Egy rövid kutatást követően, amit a „téli gumi akció árak” szavak mentén végeztem, rátaláltam a gumidiszkont.hu webshopjára, ami nem csak megfelel az elvárásaimnak – hiszen már 19 éve foglalkoznak gumiszereléssel és értékesítéssel -, hanem egyszerűen online intézhettem a vásárlást, ráadásul a téli gumikat akciós árakon kaphattam meg.

Azt azért mindenképpen elmondanám, hogy rendkívül könnyen el tudtam igazodni a kínálatok között, és ezt az oldalon lévő szűrőnek köszönhettem. Ugyanis, nem csak a szokásos paraméterek alapján lehet ám keresgélni az abroncsok között, hanem az autó típusa alapján is! Na, ez maga a csoda, mert így pikkpakk megtaláltam azt, amit kerestem. Persze, valószínűleg a férfiak többsége, vagy egy tapasztaltabb sofőr, lazán tud keresgélni pusztán a méretek alapján – erre is van persze lehetőség -, de én ezért a lehetőségért, így ismeretlenül is rendkívül hálás voltam.

Azért így is kicsit elvesztem az óriási kínálatban, mert ezek a téli gumik, akciós áron nagyon csábítóak voltak, és majdnem többet is vettem „későbbre”, de hát, az abroncsoknál ez nem úgy működik, hogy jól beraktározunk belőle. Bizony, tanultam is pár hasznos dolgot, a weboldalon található blog bejegyzéseknek köszönhetően.

Szóval, kedden rendeltem, és már másnap megérkezett hozzám a téli gumi. Mivel bankkártyával fizettem, így nem volt más dolgom, mint egyszerűen átvenni a futártól az új téli gumikat. Bár jelezték, hogy extrém terheltség esetén, több napig is eltarthat a rendelt gumik megérkezése, hipp-hopp nálam voltak, aminek nagyon örültem. Csak később esett le, hogy írták is az oldalukon, hogy ez az extra leterheltség leginkább akkor jellemző, amikor szezon van – én meg ugye mikor máskor is rendelnék -, de így csak még jobban örültem a gyorsaságnak.

Persze, a szállításért még fizetnem kellett, de ez sem az elképzeléseimnek megfelelően nézett ki. És nehogy félreértsetek, abszolút pozitív csalódás ért! Azt hittem, hogy majd súly alapján állapítják meg a házhozszállítás díját, de tévedtem. Az abroncsok darabját, 1490 forintért szállították ki. Ami egy gyors fejszámolás után, sokkal jobban jött ki!

Mondtam már, hogy imádom a modern a technikát és az internetet? Könnyen, gyorsan, egyszerűen beszerezhetünk tényleg bármit. Még a téli gumit is! Mostantól nem csak a telefon tokok közül fogok online választani, biztos, hogy jövőre is így szerzem be az új gumikat. Azt hiszem, hogy ebben a modern világban nem lehet okunk a panaszra.