Online munka? Csak fejmasszázzsal!

Már több mint fél éve otthonról végzem a munkámat. Az elején nagyon élveztem, kaptam a cégemtől sok menő elektronikai eszközt. Új laptopom lett, kaptam egy okos órát, hangfalakat, vezeték nélküli fülhallgatót és fejhallgatót is, amin mikrofon is van. A munkám nagy részét az asztalomnál ülve, fejhallgatóval a fejemen végzem. Néha átváltok a kanapé-tablet kombóra, de sokszor erre nincs lehetőségem a videómeetingek miatt.

Néhány hónap elteltével elkezdtek a migrénjeim gyakrabban jelentkezni, és éreztem, hogy egyre stresszesebb vagyok, nem mehetek olyan gyakran a szabad levegőre, mint azelőtt. Ugyanis akkor biciklivel jártam dolgozni. Egy kollégám javasolta, hogy menjek el a Karma Thai Masszázs szalonba Budapestre. Azt tanácsolta, hogy válasszam a szalonban következőt a rengeteg masszázs közül: Fej masszázs, ez kell neked. Fej masszázs? Gondoltam, bármi is ez, nem lehet rossz.

Kértem egy időpontot, és el is mentem arra a bizonyos fejmasszázsra. Az egészet eszméletlenül élveztem, majdnem el is aludtam közben. Amikor elindultam itthonról, még a fejem is elkezdett fájni, de a masszázs megszüntette. Nem is emlékszem mikor relaxáltam utoljára ilyen jót.

A fej masszázs csökkenti a stresszt, így megkönnyíti a mindennapokat is. Elmulasztja, csillapítja a migrén fájó tüneteit és csökkenti azok kialakulásának valószínűségét. Kifejezetten jótékony hatása van a megerőltetett szemekre, ami nálam nagyon fontos, hiszen a rengeteg elektronikai eszköz, amivel körül vagyok véve, cseppet sem javítja a látásom minőségét. Kiderült, hogy hozzá tud járulni a kreativitáshoz, a memóriát is javítja, ha hosszabb távon járunk fej masszázsra. A hölgyek, akik a szalonban masszíroztak elmondták, hogy a boldogsághormonok termelődésére is jótékony hatással van a fejmasszázs.

A masszázs során nemcsak a fejemet masszírozták, hanem a nyakam, vállam, sőt még a hátam azon pontjait is, amelyek felelhetnek a kialakult fejfájásért, dekoncentrációért. Az összes stressz csomót, gócpontot kitapintották és úgy éreztem, könnyedén masszírozták ki belőlem a hónapok alatt felgyülemlett feszültséget.

Amint kiléptem az ajtón, azt éreztem, hogy levettek a vállamról két téglával teli hátizsákot. Csoda, hogy nem szálltam fel, mint egy kupac héliumos lufi. Megköszöntem a barátomnak az ötletet, így biztosan jóval könnyebb lesz a munka.

Biztos vagyok benne, hogy emellett a munka mellett gyakrabban fogok eljárni a Karmába, sőt kipróbálom a többi masszázs típust is. Ugyanis van talp, hát, váll, nyak, olajos, száraz, meleg olajos és még sok más masszázs, amik közül választani lehet. Azt hiszem pont ebben a sorrendben fogom kipróbálni a masszázsokat. A legjobb az lenne, ha vennék magamnak bérletet, mert visszajáró vendég leszek. Egyébként a bérletek árából nem kis kedvezményt lehet kapni, szóval ez remekül megéri nekem és másoknak is.