Munkakeresésnél jól jönnek az elektronikai eszközök

Ahogy oly sok minden az életben, az elektronikai eszközök használata is kétféle hatást gyakorolhat ránk. Először is el kell ismernünk, hogy ezek az eszközök óriási előnyöket hordoznak számunkra, sok, korábban elképzelhetetlen dolog vált a mindennapjaink részévé a technológiai fejlődésnek köszönhetően. Segítenek kapcsolatban maradni szeretteinkkel és barátainkkal a távolból, könnyedén hozzáférhetünk a világ információihoz és bármilyen szórakoztató dologhoz, ráadásul lehetővé teszik a munkánk hatékonyabb elvégzését. Az elektronikai eszközök hatalmas lehetőségeket teremtenek az oktatásban, és nem utolsósorban a kommunikációban. Az életünk számos területén szinte nélkülözhetetlenek lettek, akkor is, ha ezt sokan problémának látják. És azért lássuk be, ebben van igazság. Hiszen az eddig felsoroltak mind igazak, ugyanakkor nem tagadhatjuk, hogy az elektronikai eszközöknek vannak káros hatásai is. Az állandó online jelenlét, a közösségi média és az információkkal való túltelítődés negatív hatással lehet – és sok esetben van is – az érzelmi és mentális jóllétünkre. Ezen túlmenően a függőség kialakulása és a valódi, személyes kapcsolatok elhanyagolása jelentős problémákat okozhatnak az életünkben. Fontos tehát, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az elektronikai eszközök használata és az offline élet között, és hogy már fiatalkorban legyen meg ez a hozzáállás. Tudatosan kell kezelni az időnket és arra koncentrálni a figyelmünket, amire valóban érdemes. Ezt még én is folyamatosan tanulom, de nagyon igyekszem!

Ugyanakkor kétségtelen, hogy amint említettem is, számos példa van arra, hogy mikor jó eszköz egy okoskütyü: például olyan hasznos tevékenységek lebonyolításában segíthet, mint az önéletrajt elkészítése vagy az álláskeresés – ha pedig kifejezetten diákmunkát keresel, akkor nem ajánlhatok mást figyelmedbe, mint a https://topiwork.hu oldalt, ahol a TopiWork Iskolaszövetkezet lenyűgöző állásajánlatait ismerhetik meg az érdeklődők. Sokáig tartott, mire elszántam magam, hogy diákként munkát vállaljak, de amikor eldöntöttem, onnantól villámgyorsan történt minden. A TopiWorkról addig a pillanatig csak annyit hallottam, hogy szuper kis csapat, meg hogy tök jó munkák vannak náluk, de addig különösebben nem foglalkoztam velük. Aztán amikor engem is élénken érdekelni kezdett a téma, akkor kérdeztem rá a csoporttársaimnál, hogy ő mégis hogy találtak melót, mi volt az egésznek a menete, meg ilyenek. Akkor mesélték, hogy tulajdonképpen világi egyszerű a dolog, a lényeg, hogy legyen egy jó kis cv-m gép- vagy teló közelben, és látogassak el rendszeresen a https://topiwork.hu oldalra. Onnantól pedig már csak annyi a dolgom, hogyha látok egy tetszetős álláshirdetést, akkor küldjem el a jelentkezésemet az önéletrajzom kíséretében az oldalon belül. Gondoltam, ez tényleg nagyon egyszerűen és nagyszerűen hangzik, és amint hazaértem, neki is ültem a https://topiwork.hu oldalnak. Ami a legjobb, hogy a kezdőlapon már egyből elérhetőek a legjobb, legújabb, kiemelt állások, de már egyből tovább is kattinthatuk a Gy. I. K. közé, ahol minden infót megkapsz ahhoz, hogy el tudj indulni a munkavállalás irányába. De ha esetleg valami oknál fogva mégsem világos minden, és maradtak benned kérdések, akkor sem kell csüggedni, ugyanis nyitvatartási időben bátran fordulhatsz a szövetkezet munkatársaihoz a felmerülő témákkal kapcsolatban. Úgy vettem észre, hogy nagyon készségesek és közvetlenek, bármiről is legyen szó. Nos, az álláskeresést illetően biztos voltam benne, hogy valami könnyű fizikai munkát szeretnék, ugyanis jól esett az órák után másféle fáradtságot érezni, kicsit kimozdulni az addig megszokott, mindennapi ritmusból. Mondanom sem kell, tök hamar el tudtam helyezkedni, hála a TopiWorknek, ráadásul csomó új barátot is találtam a munkahelyemen. A bérezés nagyon korrekt, bőven tudok belőle félretenni a későbbiekre is, de most amúgy is úgy tervezem, hogy még egy ideig dolgozni fogok ugyanitt! Aztán meglátom, váltok-e, mert lehet, hogy a húzósabb időszakokra bőven elegek az időszakos munkák, vagy hát ha azt nézzük, az utolsó félévre meg már adná magát, hogy az egyetemi szakomnak megfelelő gyakornoki helyet keressek (bizony, a TopiWorknél ilyet is lehet). Az biztos, hogy minden álláskeresőnek, legyen az aktív jogviszonnyal rendelkező diák, vagy olyan, aki épp a passzív félévét tölti, csak ajánlani tudom a TopiWorköt! Nagyon örülök, hogy rájuk találtam a csoporttársaimnak köszönhetően, mert különben tuti nem jutottam volna ilyen szuper lehetőségekhez!

https://topiwork.hu

Bízom benne, hogy ez a bejegyzés kis segítséget nyújtott mindazoknak, akik most vágnak bele a munkakeresésbe. Csekkoljátok le a weboldalt: a kategóriákba rendezett melók között nagyon könnyű eligazolni, a munkák leírásánál pedig minden fontos infó ott van világosan, szóval baromi egyszerű a dolog.