Bölcsességfog húzás után meddig fáj a fog helye?

Ilyen az élet egy szoftverfejlesztővel

A barátom igazi IT-s geek, gyakorlatilag vannak napok, amikor alig lehet kiimádkozni a számítógépes munkaállomása mellől. A munkája miatt megteheti, hogy otthonról dolgozzon, és ne kelljen bejárnia az irodába. Én viszont mezei irodai dolgozóként bizony bejárok, de mostanában arra lettem figyelmes, hogy mintha ugyanaz a kép fogadna, amikor hazajövök. Gyakorlatilag reggel, amikor elbúcsúzunk, már a gépe mellett ül, és este, mikor hazajövök, még mindig ugyanott és ugyanabban a pózban találom. Néha azt érzem, a számára megáll az idő, amikor dolgozik, vagy a hobbi projektjein agyal. Sokszor mondom is neki viccesen, hogy ha nem kérdezem meg, éhes-e, lehet, hogy egész nap nem is enne egy falatot sem.

Bölcsességfog húzás után meddig fáj? Ezt kérdezte a barátom

Mostanában azonban elkezdett érdeklődést mutatni az élet más területe iránt is, igaz, a kiváltó ok nem igazán kellemes. Elkezdett ugyanis fájni a növésben lévő bölcsességfoga, és ettől nagyon megijedt. Magától a beavatkozástól is nagyon fél. IT-s szakemberként persze erre is az interneten keresi a megoldást – nemrég pötyögtük be a keresőbe, hogy bölcsességfog húzás után meddig fáj? Mi végül a fogorvosbudadpest.info oldalon kötöttünk ki, ahol egy teljes blogbejegyzés foglalkozik a bölcsességfog húzás témakörével. Az oldalt ráadásul egy szakavatott fogorvos doktornő, Dr. Pénzes Andrea és csapata vezetik, így első kézből, megbízható forrásból juthatunk értékes információhoz. Ez a barátomat is megnyugtatta egy kicsit, illetve az is, hogy azért nem minden történet végződik óriási fájdalmakkal.

Az oldalon részletesen taglalják, melyek azok az esetek, amikor nem ártalmas a bölcsességfog, és melyek azok az esetek, amikor nem marad más hátra, ki kell húzni a rossz helyen lévő fogat. A doktornő rögtön az elején leszögezi, hogy nincs két egyforma eset és nincs két egyforma beteg. Ezért az, hogy bölcsességfog húzás után meddig fáj a fog helye, vagy hogy egyáltalán mennyire megterhelő a beavatkozás, az kizárólag a páciens egyéni helyzetén múlik. Ezért a doktornő szerint nagyon fontos a mielőbbi konzultáció az orvossal, hogy közösen meg tudják határozni, mekkora a probléma, és hogyan lenne érdemes a foghúzásnak nekikezdeni. Általában, ha a bölcsességfogat környező terület gyulladásban van, akkor elsősorban azt a területet kezdik el kezelni. Gyulladás esetén ugyanis kevésbé hat a fájdalomcsillapító és az érzéstelenítő, márpedig egyik orvosnak sem célja nagy fájdalomnak kitennie a betegét, ha ez megelőzhető.

Mielőbb menjetek el egyéni konzultációra

Azt is az oldalon olvastuk, hogy a bölcsességfog bizony be tudja csapni az embert, mert sokszor olyan esetben is ki kell húzni a fogat, amikor nem fáj a fog megléte a szájban. Az oldal szerint sok olyan esettel lehet találkozni, amikor a bölcsességfog a fogsoron kívül nő, így még ha nem is mutat fájdalmat, nem hozzáférhető, és nehezen tisztítható. Ezáltal pedig melegágya lesz a különböző baktériumoknak és lepedéknek, ezért a mielőbbi eltávolítása nagyon fontos. Ha benneteket is érint ez a téma, azt ajánlom, mindenképpen keressétek fel a fogorovosbudapest.info oldalt, és kérjetek időpontot egyéni konzultációra! Mi már be is foglaltuk a miénket.