Elektronikai eszközök mostantól elzárva?

Kicsit úgy hangzik, mintha saját magamat röptettem volna vissza a saját gyerekkoromba, tudom… Akkor a szüleim nem engedték, hogy egész nap a gép előtt üljek. Most, hogy már távmunkában melózom mindig, annyi ilyen eszközt használok naponta, hogy bár áldom a sorsot, hogy dolgozni már ennyire könnyű, de talán már elegem is lett belőlük! Ezért döntöttem el tehát, hogy kijelölök egyetlen szobát a lakásban és csak ott lehetnek majd számítógépek, ott lesz a laptopom is, az ügyfeleknél használt tabletek és minden más… Az lesz az “infó-szoba”, így fogom nevezni, és máskülönben meg leszek ezek nélkül egész nap! Szóval igen, most magamra kényszerítek olyasmit, amihez régen a szüleim kellettek.

De mi jelenti akkor majd nekem, a melón felül ezentúl az otthoni kikapcsolódást? Mondjuk ez: https://www.pipereporta.hu/sct/374099/Szinezok. És ez most a legjobb dolog, amit tudok!

Furcsa, hogy odáig jutottunk, hogy bennetek is nyilván ez a kérdés vetődött fel először… Nyilván nem fogom belakatolni az infós szoba ajtaját, ami tele van informatikai eszközökkel, de nem jó az a gondolkodás, hogy ezek nélkül minőségi élet, sőt szórakozás nincs – pláne, hogy a pipereporta.hu is meg tud tanítani arra, hogy ezerféle más dologgal is színesíthetjük az életünket még. Mindenkinek javaslom, hogy kevesebb dolog kötődjön az életében a számítástechnika-alapú bármikhez.

Micsoda véletlen, hogy a “színesíthetjük” kifejezés jött a számra az előbb, miközben tényleg erre a linkre akartam visszautalni: https://www.pipereporta.hu/sct/374099/Szinezok. Az itteni mica porok, folyékony színezők, pigmentek, föld pigmentek egytől egyig alkalmasak rá, hogy szappankészítés során felhasználva őket nagyon sok vidámságot és kreativitás vigyük az életünkbe, ami segít hasznosan és vidámat eltölteni a délutánokat, hétvégéket, és javítani a lelki állapotunkat. És ha pont szappanozni támadt volna kedvünk (ami nem az egyetlen lehetőségünk csak a Pipere Porta segítségével), a további kategóriák közt mindent megtalálunk, nem csak a színezőkkel segítenek. Szappanöntő formák, szappanalapok, van itt minden. Aztán jön egy külön kategória úgy, mint “gyertya készítés alapanyagai”, amivel el is indulhatunk egy másik irányba akár. (Ha még mindig nem kattintottatok, vagy másoltátok a linkek valamelyikét a böngészőbe, nyilván már akkor is sejthetitek, hogy egy kisebb, kreatív univerzumot fogtok a megfelelő helyen találni)

Én is feltehetném magamnak a kérdést, miért nem gondolkodtam többet azon korábban, hogy minek szenteljem az időmet. Ez is véletlenül jött szembe: https://www.pipereporta.hu/sct/374099/Szinezok, de amikor megláttam, eltűnődtem, hogy nem adok elég időm magamnak, hogy kitaláljak jó és szórakoztató dolgokat… De a lényeg, hogy sosem késő! Mindig el lehet függetlenedni akár a függővé tevő dolgoktól is, és nem érdemes azt nézni, hogy mennyi kárt okozott az életünkben a számítógépfüggőség, nyissunk egy új lapot és kész!

Az említett más irányok még a Pipere Portán: vannak torta készítéshez is használható szilikon lapjaik. Olyat is rendeltem már innen. Szép minták vannak rajtuk, és beválnak a gyertyáknál, és persze azért a szappanoknál is. Gyertyák: ebben is a jelszó a változatosság, mert annyiféle színező van, és oly’ sok külön kategóriába szervezték még a különféle kellékeket ehhez, hogy talán a gyertya a másik nagy sláger még ebben a webshopban, azt mondanám. (Bár nincs olyan terület, amire úgy vállalkoztak volna, hogy bekerüljön a kínálatba, hogy ne lenne azon belül szinte minden elérhető rögtön, egy forrásból, ugyanezen shopból) Szilárd és folyékony színezők, illatolajok – mert a gyertya igazán sokfunkciós lehet, nem csak egy fényt adni tudó, dekoratív valami, továbbá a viaszok, kanócok, gyertyatégelyek is meg vannak itt mind, ha már ezek is kellenek a tökéletes eredményhez. Na meg glitterek, csillámok is rendelhetők még. Javaslom a boskefalvibuborekok.blogspot.com nevű íráscsokraikat, amikben elkalauzolnak a mélyrétegeibe is ennek az egésznek.

Leírnak részletesen, de szórakoztatóan mindent – és akkor ennél is leragadhatunk kicsit, mert a gyertyák tök jók arra, hogy ne csak a készítés idejére lesz kényelmes elfoglaltságunk akár órákra, és utána sem csak hasznos felhasználású termékek lesznek maguk a végtermékek, hanem olyan valamik, amik segíthetnek feldobni egy szombat estét, vagy egy pihenős hétköznap délutánt. Vagy egy különleges eseményt az életünkben, egy ünnepet, vagy akár csak egy tematikus baráti összejövetelt. Szóval gondoljunk arra, a szerintem mindenképpen élvezetes alkotómunka közben, hogy ha megtanuljuk jól a “fogásokat”, ha mindenben testreszabott, ötletes gyertyákat készítünk, az utána még tartalmasabbá tesz egy csomó időt, mint amilyen tartalmas volt maga a készítésével eltöltött pár óra. A blogjukon megtanulhatjuk a dolgok mikéntjét, hogyanját amellett, hogy tippeket, mindenféle ötletet kaphatunk, ha esetleg nem vagyunk azok a mindent magunknak megálmodó fajták. (Én például szívesen lopok ötleteket, és náluk nagyon sok korábbi szappan- és gyertyaprojektről van beszámoló – szóval nem csak az alapvető dolgok megtanulására jó ez a felület nekem) Írnak mondjuk ilyenekről, hogy mikor dől el, hogy hogyan válasszunk kanócot. Bizony, ennyire semmi dolgunk nem lesz az oldalon kívül semmivel, ha elkap minket a vágy, hogy ilyesmit csináljunk. Mindenre ott lesz a válasz! Velük minden megvalósítható és nem igényel további utánjárást…

A kanócválasztás például a viaszválasztáson múlik, azt mondják. Ugyanakkor nem befolyásolja a választást az, hogy ha tégelyes a gyertya, akkor milyen anyagú maga az a tégely. Csak a tartóforma méretéhez kell igazodni ehelyett. Már ezen cikken belül is szót ejtenek az állógyertya készítéséről is (nagyon sok tudás, nagyon sok cikkbe foglalva), ami történhet egy egyszerű cső felhasználásával, vagy kapható a készítéshez szilikonforma… Persze, ugyanezen formában mindenféle terméküket is bemutatják itt. Szóval, már a pipereporta.hu-n és ezen oldal kapcsolódó linkjein is jól el tudjuk majd tölteni az időt, ha valami új impulzusra vágyunk.

Aromaterapeutáknak is van egy csomó dolog a shopban. Argánolaj, bio körömvirágolaj, és ilyesmik. Csinálhatunk a Pipere Porta segítségével a szappanon kívül másmilyen fürdőszobai kozmetikai dolgokat még – mint már szintén említettem. Vannak még valakik úgy vele rajtam kívül, hogy számára egy jó, esti fürdés egy kisebb rituálé? Nos, így még inkább azzá tehetjük! Parfümök és lakásillatosítók is szóba kerülnek a készíthető dolgok listáján, ja és még egy dolog: videós formában is feldolgoztak egy csomó ilyen témát. A videócsatijuk a Youtube-on is pont ezen a néven található meg: Pipere Porta.

A “Porta” egész jó megnevezés és kifejezés. Megérkezhetünk, betoppanhatunk a pipereporta.hu-n egy új korszakába az életünknek, amiben már nem csak egyszerű fogyasztók leszünk, akik “kábé oké” jellegű dolgokat vásárolnak mindig, hanem elő is állítunk valamit. Ami éppen kell. És, ráadásul bármi olyasmit, amit a saját személyiségünkhöz igazíthatunk. De a legjobb az egészben amúgy tényleg az, hogy nem a sorozatok és a számítógép lesz többé az életünk középpontja… Ez, ha engem kérdeztek, mindennél fontosabb!