Egyszerű a futómű javítás Budapesten…a jó helyen!

Egyszerű a futómű javítás Budapesten, de legalábbis biztosan egyszerűbb, mintha vidéken kellene ugyanezt a dolgot nagyon gyorsan elintézni. Az én megmentőm ebben az esetben a Méta Autószerviz a főváros 19. kerületében. De nem akarok ennyire a közepébe vágni a dolognak.

Szóval vannak olyan dolgok, amiket még mindig egyszerűbben el lehet intézni a fővárosban, mint mondjuk bármelyik vidéki kisvárosban. Ez talán halmozottan igaz a keleti országrésszel való összehasonlításra. Ha Budapesten vagy, sokkal nagyobb eséllyel találsz gyorsan egy laptop szervizt vagy telefonjavító üzletet, esetleg bármi más elektronikai termékkel foglalkozó szakit. A speciális, egyedi termékekről nem is beszélve, amiket aztán csak néhány ember vállal már az országban – és ezek a legtöbb esetben az ország szívében vagy ahhoz közel működnek.

Nem feltétlenül kell kizárólag elektronikai termékekre gondolni, amikor a javítás vagy szervizelés körülményességei jönnek elő, elég az is, ha mondjuk valami bonyolultabb forgó-mozgó szerkezetet kell megcsinálni. Már ez is sokszor akkora feladat tud lenni, mintha egy űrhajót kéne tervezni, vagy bármi hasonló volumenű feladat. Pedig csak arról van szó, hogy valamit szét kell szedni, aztán újra össze kell rakni. Semmi több. Persze túlegyszerűsíteni sem szeretném a dolgot, hiszen komoly összefüggéseket kell ismerni, észrevenni és meglátni, de attól még elemeire bontható a művelet.

Akárcsak az elromló elektronikai termékek világában. Annyi régimódi bütykölős ember van a fővárosban, akik nagyon-nagy előszeretettel szedik szét ezeket a holmikat és próbálják meg kitalálni, hogy mégis mi romolhatott el. De az is igaz, hogy már a weben is annyi videó és leírás kering arról, hogy hogy kell szétszedni és felújítani bizonyos termékeket, hogy aki igazán akarja, az meg tudja otthon is csinálni, egyedül. A legutóbb például egy 30 éves játékkonzol szétbontásáról és teljes restaurálásáról láttam egy felgyorsított videót. Nagyon sok mindent kellett hozzá érteni, de összességében a videó alapján akár én is meg tudnám csinálni otthon.

Ezzel szemben mondjuk az autóm futóművének javításához már talán nem lennék elég bátor, hogy otthon, egyedül álljak neki. Már csak azért sem, mert egy ilyen művelet sokkal tovább mutat, mint amennyire tűnhet. Gondoljatok csak bele, mennyi különleges szerszámra és eszközre van ahhoz szükség, hogy egy autó leugorjon a papucsairól úgymond és cserélni, vagy javítani lehessen bármit, ami ahhoz kell, hogy a kocsi stabilan és biztonságosan guruljon. Gyakorlatilag minden és bármi, laikus szemmel persze, hiszen nekem aztán fogalmam sincs, hogy milyen csatlakozások és kötőelemek vannak az autóban ezen a környéken.

Szerencsémre nem is kell ilyesmivel foglalkozzak, mert a Méta Autoszerviz megold minden ilyen problémát helyettem. A futómű javítás Budapesten nem több hetes mulatság – nekik köszönhetően. Ugyanis a bejelentkezés és a javítás is nagyon gördülékenyen tud működni.

Ez egy márkafüggetlen szerviz, ahová minden személygépjárművel, autóval, vagy motorral lehet érkezni és mindennemű problémával lehet a Métás szakemberekhez fordulni. A bejelentkezés többféle módon is lehetséges. Van olyan szolgáltatásuk, amire működik az online regisztráció, de az egyszerűbb talán mégis az, hogyha felhívjuk őket telefonon, hiszen ez alapján tudnak igazán egy megközelítőleges időt kalkulálni és megsaccolni, hogy mikorra fér be kényelmesen az autó átnézése. Ezeket az elérhetőségeket a metaautoszerviz.hu oldalon megtalálhatjátok a kapcsolatoknál, vagy akár rögtön a főoldalon is.

Aztán ha tovább vizsgálódnátok a weboldalon, akkor láthatjátok, hogy vannak blog bejegyzések is. Ezeket ismeretterjesztő jelleggel készítik a honlap szerkesztői azzal a céllal, hogyha valaki szeretne tájékozódni, mielőtt az autóját szervizbe viszi, akkor azt hiteles forrásból tehesse meg. Teljesen mindegy, hogy miről van szó – futómű javítás Budapesten, vagy szélvédő csere, netán gumiztatni kell az autót, vagy közeleg a téli-nyári átállás valamelyike. Mindenhez akad egy-egy kapcsolódó cikk, amit érdemes elolvasni, vagy csak gyorsan átgörgetni, hiszen akad, amelyiknél tételes árakat is lehet találni.

Ilyen az az oldal, ahol a futómű javítás a téma. Ez egy meglehetősen kényes témakör, ráadásul különösen igaz rá talán, hogy a különböző márkák különböző problémákat vonzanak magukkal.

Az elején leszögezik azt a fontos dolgot, hogy ennél a szerviznél az, hogy javítanak egy futóművet az nagyon szorosan összekapcsolódik azzal, hogy beállítják azt. Ez olyan, mintha egy mérőműszert elküldenél javításra: ott általában be is kalibrálják ezeket a dolgokat, mielőtt visszaküldik. Ugyanez a helyzet a Méta Autószerviznél. Az, hogy ez ennyire összefügg annak köszönhető, hogy sokszor a beállítást megelőző átnézés az a pont, amikor fény derül arra, hogy nincs rendben valami a futóművel. Ezért nem kell rajta sokat magyarázni, hogy miért is alakult így ez a felosztás. Ha vannak hibás, kopott, vagy sérült alkatrészek a futómű beállítást nem lehet és nem is szabad elvégezni. Ezért van az, hogy a javítás és a beállítás kéz a kézben járnak.

A Méta Autószerviz üzletpolitikája az, amit ők maguk is leírnak a futómű javításról szóló cikkükben, hogy igyekeznek a lehető legkedvezőbben kihozni a szerelést. Ebben pedig az is benne van erőteljesen, hogy nem rögtön egy új alkatrészt rendelnek be abban az esetben, hogyha valaminek a cseréjére van szükség, hanem előbb megnéznik, hogy az a valami esetleg javítható-e és csak akkor folyamodnak az új alkatrészhez, ha az a költséghatékonyabb megoldás.

Nem is gondolnám, hogy a futómű javítás Budapesten, vagy igazából bármilyen autószerelés, vagy motorszerelés ennyire egyszerű tud lenni. Márpedig a metaautoszerviz.hu oldaláról olvasva azt tudom mondani, hogy mégis van erre lehetőség – hogy ennyire könnyen menjen. A már említett cikkben ott van minden olyan fontos kulcs mozzanata egy futómű szerelési folyamatnak, ami alapján el lehet képzelni, hogy ez mennyi időt is visz el pontosan.

Nagyon szimpatikus az a szemlélet, amiről szintén a cikkben lehet informálódni. Egy konkrét példán keresztül mutatják be, hogy még a laikusoknak se legyen kínai a megfogalmazás. Az egyik leggyakoribb eset, amikor lehetőség adódhat a csere helyett a javításra a lengőkarok esetében van. Itt ugyanis bizonyos modelleknél lehetőség van arra, hogy ne az egész lengőkart, hanem csak a szilentet cseréljék ki a szervizben. Ezt pedig, amennyiben nem indokolt a teljes kar cseréje, tehát nem sérül vagy ilyesmi, akkor meg is szokták ragadni a lehetőséget és csak a szilentet cserélik a Métánál.

Ezzel a mentalitással cseng össze szorosan az is, hogy minden árat előre megosztanak már a weboldalon is. Ez nem túl gyakori az autószerelők világában, ezért szerintem igazán érdemes nagyra értékelni és meglátni a mögöttes hozzáállást.

Példaként fel is tudom hozni pontosan a futóműves cikkel kapcsolatosan, hogy ezen a blog oldalon is fel van sorolva minden gyakori, fontosabb tétel, ami előkerülhet az autó ilyen jellegű szerelésénél. Természetesen ebből még fillérre pontos árat nem érdemes meghatározni, de azt jól meg lehet becsülni, hogy nagyságrendileg hová esik majd a javítás végén fizetendő összeg.

Akit tehát jobban érdekel a futómű javítás Budapesten, vagy igazából bárhol az országban, vagy mondjuk szeretne egy kicsit jobban elmélyülni az autós témákban, annak csak ajánlani tudom a Méta Autószerviz blogolós oldalát, mert nagyon hasznos tartalmakat osztanak meg rajta.