A digitális eszközök megszállottja vagyok

Valószínűleg édesapámtól örököltem az elektromos elven működő berendezések iránti vonzalmamat. Már Ő is az a fajta volt, aki mindig beszerezte a legújabb ilyen eszközöket. Persze mikor Ő volt fiatal, akkor ezek az új eszközök még nem a mai okostelefonok vagy táblagépek voltak, hanem sokkal inkább az első mobiltelefonok és laptopok.

A legelső mobiltelefonját azóta is őrizgeti a fiókjában. Már nem működik, de attól még nagyon érdekes egy darab, főleg az olyan fiataloknak, mint nekem.

Az első mobiltelefonja igen csak nagy volt. Erről szembe jut ezeknek a készülékeknek az evolúciója is, ami szerintem nagyon vicces. A kezdeti nagyobb méreteket fokozatosan leváltották a kisebb darabok. Jól emlékszem, hogy akkoriban az volt a menő, ha minél kisebb a telefonod. Ezután viszont megint áttértünk a nagyobb formákhoz, hiszen az érintőképernyők részére nagyobb felületre van szükség.

Eddig leginkább a telefonokról beszéltem, pedig bőven lehetne még írni másról is. Nagy kedvenceimnek számítanak például a digitális fényképezőgépek is, amivel kapcsolatban nem rég felfedeztem egy igen kreatív megoldást a selfiegep.hu jóvoltából. Amiről beszélni szeretnék az nem más, mint a Fotóbox, ami egy három az egyben készülék: tartalmaz egy fényképezőgépet, egy vakut és egy nyomtatót is. Ezek a részegységek tökéletes összhangban működnek egymással, amihez egy végtelenül egyszerű kezelés is társul. Ennek a végeredménye egy olyan gép, aminek a segítségével könnyedén készíthetünk magunkról fotókat, amiket aztán rögtön a kezünkbe is vehetünk. Egészen ötletes, nem?

Én egy esküvői bulin futottam bele a fotóboxba, de egyébként bármilyen rendezvényre megrendelhetjük magunknak. A selfiegep.hu weboldalán keresztül könnyedén üzenhetünk is ennek a lelkes csapatnak ezzel kapcsolatban, de ezt megtehetjük e-mailben és telefonon keresztül is.

Az esküvőn természetesen én is tettem egy próbát ezzel a géppel, ami a képeket rögtön ki is nyomtatta a számomra. Azt kell mondanom, hogy a képek fantasztikus minőségűre sikeredtek. Ez már csak azért is nagy szó, mert ehhez nem volt szükség profi fotósra sem, hiszen én kezeltem a gépet. Mindenestre ott volt a gép közelében a szolgáltató munkatársa is, aki szívesen segített bárkinek, de nem volt túlságosan jellemző, hogy erre szükség lett volna.

Fotóbox

A szolgáltató mást is biztosított a rendezvényen. Volt ott többféle fotófal is, így bárki kedvére kiválaszthatta a neki tetsző hátteret. Továbbá volt ott egy egész asztalnyi vicces kellék is: parókák, maszkok és effélék. A vendégek ezeket is szabadon használhatták a kedvükre.

Eredetileg csak egy képet terveztem készíteni, mert nem akartam másoktól elvenni a lehetőséget. Azonban a szolgáltató munkatársa elmondta nekem, hogy semmiféle korlát nincsen a képek darabszámára vonatkozólag, és annyit készítek, amennyit csak szeretnék.

Innentől kezdve már nem fogtam vissza magam és kipróbáltam több hátteret és kelléket is. Készítetem vagy tíz képet így, amiket mind el is rakhattam.

 Azt kell mondanom, hogy az a fotóbox sokat hozzáadott a rendezvény hangulatához. Mindig voltak ott emberek, akik éppen beálltak valami humoros képhez. Láthatóan mindenki imádta.

Később tudtam meg azt is, hogy ezek a képek később digitális formában is elérhetővé válnak majd, hiszen ez a gép így is eltárolja azokat. Ez azért is nagyon jó, mert sokan szeretnek ilyen fotókat megosztani a különböző közösségi felületeken. Ezt a digitális fotókkal gyorsan és egyszerűen megtehetik majd.