Sokat ülsz a képernyő előtt? Ápold a szemeidet mandulaolajjal!

Biztos ismerős az érzés, mikor egy iskolai vagy egyetemi beadandó megírása, esetleg egy kimerítő munkanap után felállsz a gép elől, belepillantasz a tükörbe és finoman szólva is egy elnyűtt pandamaci mered vissza rád, két hatalmas fekete táskával a szeme alatt. Bizony a folyamatos kütyüzésnek és képernyőbámulásnak megvannak a maga negatív hatásai a szervezetünkre. A szemünk belefárad, a testünk elgémberedik, megfájdulhat a nyakunk és a hátunk. Persze az évek során számtalan eszközt kifejlesztettek a tudósok, amelyekkel megelőzhetjük vagy enyhíthetjük ezeket a kellemetlen hatásokat, a kényelmes irodai székektől elkezdve a kék fény szűrő szemüvegig, de sokszor még ezek ellenére is kimerültnek érezzük magunkat, és szó szerint fáj a szemünk, mikor végre levesszük a képernyőről.

Én legalábbis sokszor vagyok így vele, és egyre nehezebben viselem az utóbbi időben a munka utáni elnyűttséget. Talán meglepő lehet, hogy épp egy natúr kozmetikumokat forgalmazó áruházban bukkantam rá a megoldásra, ami azóta jelentősen megváltoztatta a képernyő nézése okozta panaszaimat. Valójában nem is én találtam meg, hanem a barátnőm, Kata, akinek egy tizenkét oldalas beadandó leadása után előadtam a hattyú halálát, mert minden porcom sajgott a gép előtt görnyedéstől, és már csillagokat láttam, ha behunytam a szemem. A több oldalas siránkozásomra csak ennyit írt vissza chaten: Mandulaolaj Ph. Eur. | Humanity.

Először nem értettem mi köze ennek az agonizálásomhoz, de azért kíváncsiságból beírtam a Google keresőjébe, amit küldött, hátha elrabolták és ez most valami rejtett üzenet, ami elárulja melyik mélygarázsban rejtegetik. Persze amint megnyitottam a kiadott oldalt, rájöttem, hogy gyógynövényguru barátnőm ezzel csupán azt kívánta üzenni, hogy amire nekem szükségem van az bizony a mandulaolaj. Mivel már többször is kaptam tőle hol jobban, hol kevésbé bevált tippeket különböző panaszokra úgy döntöttem adok egy esélyt a dolognak és átfutottam mit írnak erről a fantasztikus termékről, amely majd ír lesz minden gyötrelmemre és bánatomra, amit az egyetem miatt elszenvedek. Miután beleolvastam a leírásba kissé meglepetten konstatáltam, hogy valóban nem tűnik haszontalan dolognak. Az már eleve szimpatikus volt, hogy masszázsolajként is használható, mert kezeli az izomfájdalmat és az izomgörcsöket. Valamint fáradtság ellen is kiválónak tűnik, az pedig csak hab a tortán, hogy a szem alatti karikákat is eltünteti. Viszlát, pandamaci a tükörben!

Mandulaolaj Ph. Eur. | Humanity

Nem mellesleg a termék leírásában puha és egészséges bőrt is ígérnek a Mandulaolaj Ph. Eur. | Humanity használóinak, illetve hogy a kiszáradt ajkakat is puhává varázsolja, ami különösen jól jön hiszen nekem a tél egyenlő a cserepes, hámló, sebesedő ajkakkal. Ami meglehetősen előnytelen, ha az ember lánya rúzsfüggő, amivel ugyebár egyből a szájunkra irányítjuk a figyelmet.

Bár a natúr termékekben nem vagyok annyira járatos, mint Kata, az kifejezetten megfogott a Humanity Áruház bemutatkozójában, hogy odafigyelnek a környezettudatosságra, a hulladékcsökkentésre és természetesen a minőségre is. Mint aktív természetvédő, már csak ezért is örültem, hogy egy újabb ilyen cégre bukkantam.

Miután megbízom a barátnőm véleményében, és az oldalon is csupa jó véleményeket olvastam, úgy döntöttem valóban szükségem lesz egy ilyen olajra. A barátnőm felajánlotta, hogy megrendeli nekem, hiszen úgyis rendszeres vásárlójuk és akkor még bajlódnom se kell a vásárlással, ezzel is megspórolva nekem tizenhét másodpercet a képernyő előtt, amiért hét órányi gépelés után nem tudok elég hálás lenni.