Elektronikai kft alapításán töröm a fejem

Már kölyökként elég egyértelmű volt a pályaválasztás

A szüleim azt hiszem hamar ráéreztek, hogy nem sok közöm van a szépirodalomhoz és a művészetekhez. Ezért már a kezdetektől fogva reál suliba járattak, így azt hiszem, én viszonylag hamar megtaláltam a helyem. Azon kevesek közé tartoztam, akik szerettek suliba járni, mert nálunk sokkal inkább a matekon, a fizikán, az infón volt a hangsúly, mint az irodalmon vagy a nyelvtanon. Többen közülünk aztán ugyanabba a gimibe mentek tovább, szintén reál specializációval. Így aztán nem meglepő, hogy sokan matek, fizika, vagy éppen mérnök szakirányra mentek tovább tanulni. Én magam például villamosmérnöki diplomával fejeztem be a tanulmányaimat, azon belül is a beágyazott szoftver fejlesztés világa fogott meg igazán. Az átlag szoftveresektől azonban mégiscsak elütöttem valamiben.

Most viszont szoftverfejlesztőből cégvezetővé avanzsálnék szívesen

Egy idő után azt vettem észre, hogy a gép előtti kockulás sokkal kevésbé érdekel vagy motivál, mint például ha szakmai projektet kell irányítani. És ahhoz lépdeltem egyre feljebb és feljebb a ranglétrán, az is megfordult a fejemben, mi van, ha saját elektronikai céget alapítok? Sok lehetőséget átnéztem, mire eljutottam arra a pontra, hogy nekem valószínűleg a kft alapítás lenne a legideálisabb. Egy ismerősöm ismertetett meg a topcegalapitas.eu oldallal, ami számos tanáccsal szolgál ebben a témakörben. A weboldaluk nagyon informatív, szinte minden kérdésre választ lehet kapni, ami csak a kft alapítás kapcsán felmerül az emberben. Ezért érdeklődve olvastam el az elérhető információkat az oldalon, és nagy örömmel nyugtáztam, hogy mindezt olyan nyelvezettel magyarázzák el, hogy a hozzám hasonló kezdő vállalkozók is könnyűszerrel megértsék a szükséges lépéseket.

kft alapítás
Eleinte szoftverfejlesztéssel foglalkoztam, de most kft alapításon töröm a fejem

A kft alapítás fortélyai

A topcegalapitas.eu a tájékoztatáson túl azonban szolgáltatást is nyújt, méghozzá nem is akármilyet. A segítségükkel akár ingyen is lehetőség nyílik a kft alapításra. Erre kétféle lehetőség kínálkozik: ha az alapító igénybe veszi a TopCégalapítás székhelyszolgáltatását, és vagy budapesti vagy újlengyeli székhelyet regisztrál. A kft alapításhoz igénybe vett székhelyszolgáltatás azért előnyös, mert így az embernek nem feltétlenül kell saját irodát fenntartania, ahová bejelentheti a székhelyét, sőt! Az is elkerülhető, hogy az otthoni címét jelentse be székhelyként, így építmény adót sem kell fizetnie. Ráadásul ebben az esetben a TopCégalapítás csapata vállalja azt is, hogy kihelyezik a kft cégtábláját, átveszik és továbbítják a leveleket, valamint adott esetben még megbeszéléshez is tudnak irodát biztosítani!

Plusz egy tipp a végére

Persze felmerül a kérdés, hogy ha az ember tudhat székhelyet lejelenteni egy budapesti címre, akkor miért venné igénybe ugyanezt a szolgáltatást Újlengyelben? Nost, mint a TopCégalapítás oldalon is olvashat, Újlengyelben IPA mentességet élvez minden kft alapítás, így ezzel is tudnának spórolni a vállalkozók. A székhelyszolgáltatás 6 havi időtartamra szól, de a mostani akció keretén belül a TopCégalapítás plusz egy grátisz hónapot is felajánl! Így a budapesti székhelyszolgáltatás igénybevétele mindössze 29.900 Ft + áfa, az újlengyeli székhelyszolgáltatás pedig 39.900 Ft + áfa áron elérhető. Természetesen ha valakinek úgy tetszik jobban, van lehetőség saját székhellyel is bejegyezni a kft-t. Ez azonban nem ingyenes szolgáltatás, ilyenkor meg kell téríteni a bejegyzés 16.900 Ft +áfa díját a TopCégalapítás csapata felé.

Ugye a ti érdeklődéseteket is felkeltette ez a lehetőség? Ha igen, akkor ne habozzatok ellátogatni a TopCégalapítás oldalára. Az oldal alján ráadásul egy nagyszerűen összefoglalt gyakori kérdések szekció is a segítségetekre lehet, ha kft alapításban gondolkodtok. Sok sikert az új üzlethez!